FERIENPARK
GRAFSCHAFT BENTHEIM

Sportieve Activiteiten

‘Auf der Fietse’ in de Grafschaft

Beleef een heerlijke fietsvakantie in Duitsland vanaf ons vakantiepark. Neem je fietsen mee Op de receptie zijn diverse fietskaarten te krijgen, waaronder ook één waar een aantal routes in kleur zijn aangeven. Deze nemen u mee door de omgeving met velden, bossen, riviertjes, boerderijen en dorpjes.

De fietsenbus is uniek in de regio rond ons vakantiepark en Bad Bentheim. De bus met aanhanger rijdt in de zomermaanden elk weekend en in de hele zomervakantie elke dag op 2 verschillende routes. Uw fiets gaat in de aanhanger terwijl u zelf in de bus plaatsneemt. U stapt uit bij elke gewenste halte en vervolgt daar uw weg. De ideale manier om de hele regio te verkennen en elke dag een andere route te fietsen.

Wandelen rond het vakantiepark

Rond Ferienpark Grafschaft Bentheim in Uelsen lopen diverse wandelroutes en een aantal beginnen zelfs direct bij het park. Bij de receptie zijn gedetailleerde kaarten te koop, waarop deze routes gemarkeerd staan. Of u nu graag een korte wandeling wilt maken of lekker een dagje erop uit wilt trekken, er is voor ieder wat wils. De routes nemen u mee over de heide en door het bos, bijvoorbeeld naar de Egger Riese of de Itterquelle, een bron bij Itterbeck.

Het Waldlehrpfad bij het zwembad is speciaal voor kinderen. Volg de uilen door het bos en leer onderweg alles over de dieren en planten die in deze streek leven. Wie weet komt u ze onderweg wel tegen.

In het voorjaar kunt u achter het park op zoek naar het Froschteich, een kleine, in het bos, verscholen vijver met waterlelies, libellen en zingende kikkers.

Watersport rond Nordhorn

Kajakken op de Vecht, een tocht met de rondvaartboot of een rustgevend dagje vissen? Watersportliefhebbers komen zeker aan hun trekken tijdens een vakantie op Ferienpark Grafschaft Bentheim. In Nordhorn kunnen jullie deze waterrijke stad ontdekken op een rondvaartboot. Jullie kunnen het zo spannend maken als je zelf wilt met o.a. een combinatietour met de dierentuin of een tochtje bij maanlicht. In de winter geniet je met een glas Glühwein op een verlichte boot van de speciale wintersfeer.

In Nordhorn stap je ook in de kano en peddel je over de Dinkel via Neuenhaus en Lage naar Nederland. Een speciaal uitje dat de kinderen ook zeker geweldig vinden. Kortere tochten over de Vecht zijn ook zeker een aanrader.

Vissen kan op diverse plekken, je hebt wel een vispas en een visvergunning nodig, voor bepaalde wateren kan je deze op het park krijgen, verder kan het VVV in Uelsen u hierover informeren.

Vraag op de receptie naar meer informatie over de omgeving en activiteiten, ook in het dorp Uelsen kunt u terecht bij het toeristenburo in het oude raadhuis of op de website van Uelsen Touristik.

Boek nu
BN
© Copyright 2024 Bungalow.Net. All rights reserved. | Privacyverklaring