FERIENPARK
GRAFSCHAFT BENTHEIM

Omgeving Ferienpark Grafschaft Bentheim

Grafschaft Bentheim

Op zoek naar een vakantie in Duitsland, maar wilt u niet te ver rijden? Dan is Ferienpark Grafschaft Bentheim de ideale bestemming voor u. Het ligt net over de grens in het gelijknamige graafschap Bentheim. Een regio die bekend staat om de fietsmogelijkheden, maar ook om de prachtige historische stad Bad Bentheim. Gelukkig ligt ons vakantiepark bij Bad Bentheim in de buurt en is een stadswandeling zo gemaakt.

De regio doet Nederlands aan, met windmolens, watermolens en rode fietspaddenstoelen die de route en de afstanden aangeven. Toch is het landschap ook onmiskenbaar Duits, met glooiende heuvels, de typische huizenbouw en vele lokale festivals en evenementen. De voertaal is Duits, toch spreken veel mensen rond ons park een aardig woordje Nederlands. Auf die Fietse de omgeving verkennen is een algemeen begrip, evenals de Fietsenbus die u en uw tweewieler meenemen naar elke gewenste halte. Van daaruit fietst u langs een prachtige route terug naar uw vakantiehuisje.

Rondom ons Ferienpark in Uelsen

Hoewel vakantiepark Grafschaft Bentheim midden in de natuur ligt is er van alles te doen rondom het park. Te beginnen bij de wandelpaden in het bos achter het park. Deze bospaden nemen u mee door de heuvels en langs de velden. Fietsroutes beginnen direct bij het park, maar dat is lang niet alles.

Het dorpje Uelsen ligt op een paar kilometer van het dorp en het heeft een speciaal gebied voor vakantie. Dit begint bij de grote avonturenspeelplaats met skatepark op 500m van het park. Iets verderop ligt het Bronzezeithof, een klein openluchtmuseum dat u mee terug neemt naar de bronstijd, neem een kijkje in de hutten en maak de spectaculaire demonstraties mee.

Net voorbij het Bronzezeithof liggen het binnenzwembad en het bosbad met zonneweide. Afhankelijk van het weer is één van beide geopend. Naast de zwembaden kunnen jullie een balletje slaan op de midgetgolfbaan. Een geweldige middag in de vakantie.

Zwembaden nabij het vakantiepark

Op 2,5km van het park liggen 2 prachtige zwembaden voor heel veel uurtjes waterpret. Het is eventueel een leuke wandeling door de velden, maar er is ook parkeergelegenheid genoeg als u lekker met de auto of de fiets gaat.

In 2011 is het binnenbad helemaal verbouwd, baantjes trekken in het 25m bad, spelen in het kinderbad en glijden van de langste glijbaan in het hele graafschap Bentheim!!! Jullie zullen genieten.

In de zomermaanden is het grote bosbad geopend wanneer de buitentemperatuur hoger is dan 21 graden. Er zijn 2 grote glijbanen en duikplanken van 1 en 3m hoogte. Het grootste bad nodigt uit om baantjes te trekken, terwijl het kleinere ondiepere bad ook heel geschikt is voor kinderen. Voor de allerkleinsten is er een peuterbad. Op de grote ligweide kan je heerlijk zonnebaden en voor de kinderen zijn hier ook een aantal speeltoestellen. Bij het zwembad is een snackbar waar je een lekker hapje en een drankje kan krijgen. Beleef een spetterende vakantie.

Daguitstapjes met het gezin

Ons vakantiepark in Duitsland is het ideale beginpunt van talloze daguitstapjes in de omgeving. Vooral de kinderen zullen volop genieten. Voor de allerkleinsten is er Plopsa Indoor bij Coevorden, slechts een half uurtje rijden. Emmen Zoo is een geweldige dierentuin, binnenkort helemaal vernieuwd. Tierpark Nordhorn met allerlei verschillende dieren is ook zeker de moeite waard, ook in combinatie met een boottocht over de Vecht of een halve dag winkelen.

De dierentuin van Osnabrück is iets verder rijden, maar dat is dan ook wel een hele grote Zoo. Neem een kijkje in het verleden in het openluchtmuseum in Arnhem of duik in de wereld van de film in Moviepark Bottrop. Nieuwsgierig naar hoe schepen gebouwd worden? Neem een kijkje bij de Meyer Werft in de Eemshaven bij Papenburg. Hier worden o.a. cruiseschepen gebouwd, de reuzen van de zee.

Natuurlijk genieten

Vakantie in de natuur in Duitsland beleef je op ons vakantiepark Grafschaft Bentheim in Uelsen. Het ligt heerlijk midden in het bos en dat wordt weer omgeven door glooiende velden, groene weilanden en glinsterende riviertjes. Op het terras van uw bungalow kunt u luisteren naar het gezang van de vogels en wie weet komt er zelfs een eekhoorn om een hoekje kijken. In het bos leven konijnen en reeën die u op een wandeling kunt tegenkomen.

Ook op uw fietstochten kunt u deze tegenkomen en kijk ook zeker uit naar de vele fazanten en spechten die in deze omgeving leven. De routes nemen u mee over achterafweggetjes dwars door de natuur. Een wijdse blik over de velden afgewisseld met authentieke boerderijen en gezellige dorpjes.

Vlakbij het bosbad loopt een speciaal natuurpad voor kinderen. Volg de bordjes en leer alles over de natuur van Grafschaft Bentheim in Duitsland.

Cultuur opsnuiven

Tijdens jullie verblijf op ons vakantiepark in Duitsland mag een stukje cultuur niet ontbreken. De bekendste trekpleister in de omgeving is de historische stad Bad Bentheim. De burcht die hoog boven de stad uittorent is een must om te bezoeken, u kunt hier zelfs kiezen voor verschillende rondleidingen in het Nederlands en Duits, maar ook speciaal voor kinderen of in klederdracht. Elk jaar worden hier ook ridderspelen, een burchtnacht en een handwerkmarkt rond het kasteel georganiseerd.

Om de hoek van het park ligt het Bronstijdpark en het dorpje Uelsen is ook zeker de moeite van het bezoek waard. De naam Uelsen werd al in het jaar 1131 gebruikt en er zijn dan ook tal van tradities om te beleven. Het jaarlijkse Schützenfest in juli, verschillende dorpsfeesten en natuurlijk de kerstmarkt worden hier volop gevierd. Nergens in Duitsland wordt zo veel gevierd als in de regio Grafschaft Bentheim, de kans is groot dat u een dorpsfeest meemaakt in de omgeving, waar volop genoten wordt van bier, bratworst en schnaps.

Dagelijkse boodschappen

Met de auto staat u binnen een paar minuten in het dorpje Uelsen en hier kunt u uitstekend de dagelijkse boodschappen doen. Er zijn diverse supermarkten in het dorp, evenals een drogist, apotheek, bakkers, slager en pinautomaten. Bij de meeste supermarkten kunt u ook gewoon met uw pinpas betalen.

Ook te voet of met de fiets kunt u Uelsen goed bereiken. De supermarkten Lidl en Combi liggen het dichtste bij het park. In de Combi zitten ook een bakker, bloemist en pinautomaat.

Winkelen kunt u ook in Nordhorn (20km) en Lingen (40km). Hier vindt u ook meerdere kledingwinkels, elektronicazaken en winkelcentra. Wilt u de markt bezoeken dan zijn er op diverse weekdagen markten in Tubbergen, Almelo of Enschede.
Boek nu
BN
© Copyright 2024 Bungalow.Net. All rights reserved. | Privacyverklaring